maanantai 11. heinäkuuta 2022

Alkukesästä heinäkuuhun



Kesä. Kesää on odotettu niin paljon, ja tähän mennessä on vietetty jo monta unohtumatonta hetkeä. Ja lisää on tulossa, koska tällä viikolla on mun toinen kesälomajakso.


Kesäkuu. Kun toukokuu vaihtui kesäkuuhun, vietin ensimmäisen viikon mittaisen kesälomajakson. Ennen tätä lomaa kävi kuitenkin vähän ikävämpi asia. Luulin saaneeni vain vähän massiivisemman allergiakohtauksen, koska olin aivan tukossa, eikä se mennyt millään ohi. Seuraavana päivänä kuitenkin nousi korkea kuume, joka pakotti jäämään sängyn pohjalle. Olin aivan loppu, koska tauti kesti melkein kokonaisen viikon. Voimat oli niin pois, että yhtenä päivänä sain juuri ja juuri hinattua itseni Kokkolaan tutkimuksiin. En edes muista, koska mulla olisi ollut viimeksi kuumetta, joten senkin takia tauti oli todella raskas. En jaksanut edes ajatella mitään (tai repiä stressiä edes jostain pienestä asiasta), niin väsynyt olin.


Juhlat. 4.6. meillä oli aihetta juhlaan. Siskoni Ella pääsi ylioppilaaksi. Koko viikon oli Kannuksessa tullut vettä ja ilmakaan ei ollut mikään kovin lämmin. Saatiin kuitenkin paras mahdollinen keli juhlille: aurinko paistoi koko päivän ja oli sopivan lämmin, koska lyhyillä hihoilla tarkeni, eikä kuitenkaan ollut turhan kuuma. 





Heiluin kameran kanssa koko päivän. Sain myös kunnian ottaa lakkiaiskuvat Ellasta. Kaikin puolin juhlat olivat aivan ihanat. Näki paljon tuttuja ihmisiä ja oli ihanaa vaihtaa kuulumisia pitkästä aikaa. Illalla kävimme viemässä Konstan, Hannan ja Tobiaksen kanssa Ella Hiekkasärkille jatkoille, jonka jälkeen meillä alkoi kotona "afterpartyt". Ensiksi istuimme hetken aikaa iltaa kotona, jonka jälkeen lähdettiin porukalla Suomen vanhimpaan baariin, eli Kannuksen uniikkiin Kahvibaariin. 












Osalle meistä paikka oli jo ennestään hyvinkin tuttu mutta myös he, jotka eivät ollut ennen käyneet tykkäsivät kovasti. Nautimme ihanasta kesäillasta ensiksi Kahvibaarin tunnelmallisella takaterassilla, kunnes siirryimme sisälle karkuun hyttysiä. Oli erittäin hauskaa, kun otimme serkkujen ja Rikun kanssa biljardimatsia toisen perään ja vain pidimme hauskaa. Juteltiin, naurettiin ja nautimme kesästä. Tästä illasta ja päivästä jäi ihanat muistot ja oli mitä parhain aloitus kesälle 2022.







Vuosipäivä. Vain pari päivää lakkiaisten jälkeen oli toinenkin syy juhlaan. Kuudes päivä mulla ja Rikulla tuli kaksi vuotta yhdessä täyteen. Vuosipäivää ei olla vielä keretty juhlistaa kunnolla, mutta teemme sen ruokailun tai jonkun pienen reissun merkeissä heti, kun löytyy sopiva, yhteinen vapaapäivä. Onneksi kesää on vielä pitkästi jäljellä, ja onhan tässä varmasti vapaita viikonloppuja ja tätä lomaakin vielä jäljellä, ja loppuviikosta lähdemme muutenkin reissuun. (Ja tällä kertaa kumpikaan ei missään nimessä saa sairastua koronaan tai muuhunkaan vastaavaan, tai muuten käy huonosti!) Reissua olen odottanut niin kauan, että lähtisin sinne vaikka pää irti. Niin paljon kaipaan pientä maisemanvaihtoa edes hetkeksi, että mikään ei estä lähtemästä. Harmi, kun aika on niin rajallinen, joten Helsinki jää varmaan tällä kerralla välistä, mutta sinnekin yritän saada pari päivää vaikka ensi kuun aikana järjestymään. Sinnekin on taas niin kova ikävä, että pakko sielläkin on käydä famua moikkaamassa ja ikävää lievittämässä. 


Onnellisempi en voisi olla, kun kaksi vuotta sitten satuimme Rikun kanssa
samaan paikkaan. Kuten joskus jollekin sanoin:"mulla on aina ollut taipumus olla väärässä paikassa väärään aikaan. Mutta silloin kun tavattiin, olin onneksi kerrankin täysin oikeassa paikassa ja täydellisellä ajoituksella. Ja helvetti loppui siihen." 
En edes halua tietää, mitä olisi tapahtunut jos ei oltaisi tavattu. Voin vannoa, että se jälki ei varmasti olisi ollut kaunista, mutta sellaista ei onneksi tarvitse edes miettiä. Ollaan tässä ja nyt ja kaikki on hyvin. Olen onnellinen nyt💖




Autot. Mun piti mennä kesäkuussa leimaamaan Avensis, joka ei ekalla päässyt läpi. Olin menossa tekemään siihen remonttia, mutta en kerennyt mennä kuin muutaman kilometrin, kun tapahtui jotain, mikä ei yllättänyt ketään: moottorin vikavalo. Sillä hetkellä huokaisin, että tämä taisi olla sitten tässä. Autolla oli yhteensä ajettu reilut 500 000 kilometriä, ja pieniä vikoja oli ilmaantunut jo ennen tätä. Mulla ei ole koskaan näin hyvällä ajoituksella jättänyt mikään auto välille. 

Kun päästiin viimein katsomaan, mistä vika voisi johtua, selvisi sen lisäksi niin monta vikaa ja vuotoja lisää, että korjaaminen ei olisi enää kannattanut. Oli siis keksittävä jokin muu ratkaisu. Tämä ratkaisu oli reissu Kokkolaan, koska sieltä löytyi Corolla, jolla nyt sitten ajellaan. 





Juhannus. Juhannus meni mukavasti. Ensiksi oltiin Rikun kanssa Kekolahden mökillä to-pe, ja sitten kävin töissä perjantaina. Töistä suoraan lähdin saareen viettämään juhannusaaton iltaa ja vapaapäivä lauantaita. Lauantaina siirryimme jälleen Rikun kanssa Kekolahteen. Koko juhannuksen säät suosivat meitä. Kylmä ei tullut edes illalla, ja yötön yö oli todella ihana! Huippu seurassa aika meni liiankin nopeasti, ja juttua ja tekemistä riitti💕





Saunottiin melkein joka päivä, saaressa tehtiin anopin kanssa ihana jalkakylpy ja muutamat makoisat drinkit. Tanssimme ja nauroimme aamuun asti, eikä kenelläkään ollut tylsää. Yön aurinko meren yllä oli niin kaunis, että mietin, miksi juhannuksen on oltava vain kerran vuodessa? Ja miksi päivän pitää alkaa lyhentyä niin nopeasti. Ja vielä sekin, miksi Suomen kesä on niin lyhyt. Sehän on ainakin omasta mielestäni paras vuodenaika, eikä silloin masenna niin paljoa kuin pimeällä, kylmällä talvella. Mikään ei ole niin kamalaa kuin lähteä talvella töihin ja herätä tuntia aiemmin ja kaivaa auto lumesta ja rapata vielä ikkunat ja lämmittää. Onneksi tämä ei tapahdu vielä aikoihin, eli sitä ei tarvitse miettiä vielä.








Tänä vuonna oli ehdottomasti yksi parhaista juhannuksista pitkiin aikoihin, ja näissä maisemissa sitä virittäytyi oikeanlaiseen juhannustunnelmaan. Mutta en voi vieläkään käsittää, miten vesi kantaa niin hyvin ääntä, että Kalajoen juhannusfestareilta kuului musiikki merta pitkin saareen asti😂

(seuraavat juhannuskuvat ovat täysin käsittelemättömiä, puhelimella otettuja. Katsokaa nyt kuinka kaunis luonto meillä on!)












Mökillä. Viime viikolla mulla oli pitkästä aikaa koko viikonloppu vapaata, joten suuntasimme mökille. Kävin ekaa kertaa uimassa tälle kesälle ja vieläpä meressä. Vesikin oli tosi lämmintä. Säät suosivat, koska koko ajan oli ihanan lämmin ja aurinkoinen. Paitsi lauantaina saatiin myös vettä, ukkosen jyrinää ja älyttömän kova tuuli. Mökillä kävi myös muutama kaveri pyörähtämässä ja oli todella kiva viikonloppu, tällaisia tarvittaisiin ehdottomasti lisää!

Aloitin myös palapelin kasaamisen, mikä osoittautui todella koukuttavaksi hommaksi. Oli niin helteiset ekat kaksi päivää, että jos joku olisi silloin sanonut mulle, että tulee niin pimeä ja kova tuuli, että kasaat lauantaina palapeliäsi kynttilän valossa, olisin saattanut naurahtaa. 






Jaksaminen. Olen huomannut itsessäni sen, että olen täysin kesäihminen. Heti kun kylmyys ja pimeys väistyivät, sitä huomaa saaneensa uutta energiaa. En enää ole päivittäin väsynyt, eikä ahdista läheskään niin paljon kuin pimeään aikaan. On parasta, kun kesäyöt ovat pitkiä ja valoisia, ulkona on välillä oikein lämmin ja kun pääsee iltavuorosta, on silloinkin vielä valoisaa ja voi olla ulkona. Mökkeilyllä on myös uskomattoman piristävä vaikutus, ja mökillä olemmekin viettäneet tänä kesänä jo muutaman yön. Jos minä saisin päättää, täällä olisi aina kesä!


💖: Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti